Joi, 23 iulie, în jurul orei 18.45, în municipiului Suceava şi imprejurimilor s-a abatut o furtuna puternică, cu ploaie torentiala, grindină și vânt foarte puternic.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a informat că cele mai multe apeluri au fost primite din cartierul Ițcani și din cartierul George Enescu și urmează să se deplaseze echipaje de intervenție pentru evacuarea apei. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic. Pe str. Liliacului, în Itcani, sunt cinci gospodarii de unde se evacueaza apa din curți și beciuri.

În unele zone ale orașului a bătut și grindina așternându-se în straturi groase pe sol. Pompierii militari au intervenit și la stingerea unui incendiu la un transformator electric, pe strada Cernăuți, din Suceava. Totodată,  mai mulți copaci au căzut pe carosabil pe drumul spre Ipotești.

Fenomenele extreme s-au manifestat circa 30 de minute, iar mai multe străzi au fost inundate, iar vântul și grindea au pus la pământ mai mulți arbori.

Pe timpul furtunii, în tot orașul circulația rutieră a fost aproape blocată, șuvoaiele de apă revărsându-se în multe zone de pe străzi pe trotuare și spațiile verzi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.