Județul Suceava a primit mai multe avertizări de cod galben și una de cod portocaliu de  fenomene meteo periculoase, pe tot parcursul zilei de joi,14 iunie 2018, în urma cărora au fost  probleme la Vatra Dornei și Cârlibaba. Astfel, la Vatra Dornei – Roșu, la ora 18, erau avariate 8 puncte de transformare cu  589 de consumatori rămași fără curent electric. Vineri dimineață, la ora 6, toate deranjamentele au fost remediate de către echipele Delgaz Grid, iar consumatorii rebranșați la rețeaua de curent electric.

În zona  Cârlibaba, după furtuna din noaptea de  joi spre vineri, pe DN 18, porțiunea de drum dintre Valea Stânii și Cârlibaba, erau 10 arbori căzuți la pământ și fire electrice avariate, 8 gospodării fiind fără  curent electric. Echipele Delgaz Grid sunt pe teren și lucrează la remedierea defecțiunilor. Tot la Cârlibaba,  un podeț a fost înfundat, iar o gospodărie a fost inundată.

La data de 14 iunie, orele 7,35-8,35, județul Suceava a primit avertizare cod  galben de averse și descărcări electrice; orele 12-13, avertizare cod galben de fenomene meteo periculoase, vizată fiind Dolhasca ; orele 13-16 – avertizare hidrologică  pe râurile Suceava, Moldova Bistrița, în bazinul superior fiind anunțate  creșterea debitului de apă și depășirea cotei de atenție. Tot pentru ziua de 14 iunie, între orele 13-15, a fost emis cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, pentru localitățile Dolhasca, Forăști, Dolhești Drăgușeni. Între orele 14 și 21 s-a emis  avertizare cod galben de averse – 25 litri pe mp, iar izolat 40-50 litri pe mp, ploi cu caracter torențial și grindină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.