Poliția Suceava înregistrează un număr crescând de furturi din locuințe neterminate, în primele trei luni ale anului 2013. Doar în cursul zilei de ieri, polițiștii suceveni au prezentat spre investigații cel puțin trei cazuri de furt din case nelocuite, ale căror proprietari sunt plecați la muncă în străinătate.

Polițiștii suceveni atrag atenția celor care intenționează să plece de acasă pentru o perioadă de timp prelungită să-și asigure mai bine locuințele, iar casele aflate în construcție să aibă construit un gard, care să descurajeze furtul materialelor de construcție.

„Modul deficitar de asigurare a imobilelor le expun săvârşirii infracţiunilor de furt. Atragem atenţia proprietarilor de astfel de imobile să manifeste responsabilitate şi să ia măsuri minime de siguranţă. Este recomandat ca imobilele aflate în construcţie şi perimetrul adiacent să fie împrejmuite cu gard, astfel încât materialele de construcţie depozitate să nu constituie o tentaţie şi o ţintă uşoară pentru infractori”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

„De asemenea, recomandăm celor care lipsesc perioade îndelungate de la domiciliu, întrucât lucrează în străinătate, să îşi asigure corespunzător locuinţele şi, în măsura posibilităţilor, să instaleze sisteme de securitate. Totodată, este recomandabil să fie contactate rude sau persoane de încredere, care să supravegheze locuinţa şi să sesizeze poliţia de îndată cu privire la producerea unor evenimente nedorite, pentru a putea creşte astfel şansele identificării autorilor şi administrării unor probatorii în cauze”, a continuat Ionuț Epureanu.

Conform polițiștilor, în perioada 14-18.03.2013, persoane necunoscute au pătruns în imobilul aflat în construcţie, aparţinând lui B. Florin, de 31 ani, comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui, amplasat pe raza comunei Şcheia, iar din încăperile de la parter au sustras instalația electrică, recent montată, formată din circa 500 m liniari sârmă din cupru, 150 m tuburi de plastic, 15 doze pentru prize şi întrerupătoare, prin dislocare de pe pereți. Prejudiciul total a fost de 1.500 lei.

În perioada 12-18.03.2013, persoane necunoscute au pătruns în imobilul lui C.Viorel, de 41 ani, din comuna Todirești. Acesta se află în stadiu de construcţie și este amplasat la ieșirea din satul Costâna spre Todirești, în zona imașului cu case în construcție, unde nu există iluminație stradală. Din interiorul imobilului se reclamă sustragerea parțială a cablului electric din cupru din tubulatura pereților, în total circa 400 metri liniari în valoare de 1.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.