Peste 70 de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale participă la această oră la acţiuni de amploare organizate de IPJ Suceava, pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furtul şi traficul de vehicule industriale şi de mare tonaj.

Sunt efectuate 10 percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti pe raza celor două judeţe.

Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii suceveni la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, existând date şi informaţii cu privire la mai multe persoane din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud care au sustras de pe teritoriul statului italian mai multe utilaje şi vehicule, pe care ulterior le-au transportat în România şi le-au comercializat. Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproape 200 de mii de euro.

Instrumentarea prezentei cauze are la bază şi alte lucrări penale din ultimii doi ani, în care poliţiştii suceveni, în colaborare cu autorităţile judiciare din Belgia şi alte state, au documentat activităţi infracţionale de aceeaşi natură, prejudiciul total ridicându-se la aproape un milion de euro.

Acţiunile sunt în plină desfăşurare, urmând să revenim cu rezultatele activităţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.