În urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul calificat, de sume de bani, laptop, aparat de fotografiat și bijuterii din argint, săvârșit de autori necunoscuţi în 21 august, în dauna unei femei din comuna Dornești, la data de 27 august s-a stabilit că principalul suspect de comiterea furtului este un bărbat în vârstă de 24 ani, din localitate.

Acesta, în 21 august, în jurul orei 18.30, după ce anterior s-a asigurat că niciun membru al familiei victimei nu este la domiciliu, a intrat pe poartă în curtea locuinței, după care a forțat ușa de acces în locuință şi a pătruns în aceasta. Din hol, de pe o masă a luat suma de 2.450 lei, iar din camera de la etaj a luat un laptop, un aparat de fotografiat, două ceasuri de damă și mai multe bijuterii din argint, pe care ulterior le-a vândut la persoane necunoscute.

În cursul cercetărilor s-a stabilit că autorul, în data de 5 august, împreună cu doi bărbaţi din comuna Dornești, au sustras din grajdul aparținând unei societăţi comerciale din Dornești, o vițică pe care au sacrificat-o și carnea au consumat-o în familie.

În 27 august, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanță de reținere și prin referat cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, s-a propus arestarea preventivă a numitului pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

Având în vedere gravitatea și pericolul social al acestor infracțiuni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și-au însușit propunerea noastră, învinuitul fiind prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere în acest sens.

Judecătoria Rădăuți, prin încheierea din 27 august, a dispus arestarea celui în cauză pe o perioadă de 29 zile, emițând în acest sens mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 zile.

În baza mandatului de arestare preventivă, cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.