Din analizele realizate la nivelul inspectoratului privind cauzele de furt din locuinţă în primele luni ale anului, rezultă că cel puţin un sfert dintre acestea puteau fi prevenite prin măsuri cât se poate de simple, precum folosirea adecvată a sistemelor de închidere.

Se remarcă, totodată, în unele cazuri, ignorarea totală a oricăror măsuri de precauţie, cheile uşilor fiind depozitate în cuier, sub haine, sub preş, în ghivecele de flori sau chiar lăsate la vedere lângă uşa respectivă, făcând astfel ca sistemele de închidere să nu mai aibă nicio utilitate, mai mult să se constituie în adevărate invitaţii pentru hoţi.

Numai în cursul zilei de ieri, 26 iunie, au fost sesizate patru astfel de fapte, pe care le şi exemplificăm pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile preventive ce trebuie luate pentru a nu deveni victime ale furturilor.

La ora 18.31, agenţii Postului de Poliţie Bosanci au fost sesizaţi cu privire la faptul că unei femei de 88 de ani, din localitate, i-a fost sustrasă o sumă de bani din locuință, de către persoane necunoscute.

În jurul orelor 16.00, partea vătămată împreună cu fiica ei, s-au deplasat la o vecină în vizită. În jurul orelor 18.00, când acestea au revenit la domiciliu, fiica părţii vătămate a constatat că în podul locuinței, într-o ladă din lemn erau răvășite mai multe prosoape și articole pentru înmormântare.

Cu ocazia cercetărilor de la fața locului s-a stabilit faptul că partea vătămată a încuiat ușa de acces în locuință, iar cheia o lăsat-o deasupra ușii, așa cum făcea de obicei. Din declarația părții vătămate a reieșit faptul că ușa de la locuință a fost găsită în poziția închisă neasigurată, iar cheia de deasupra ușii lipsea. Totodată s-a mai stabilit faptul că în lada din podul locuinței se afla un borcan în care era ținută suma de circa 4 mii de lei, acesta fiind sustras. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de Postul de Poliţie Bosanci.

Tot la data de 26 iunie, la ora 21.10, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Fălticeni, a sesizat faptul că în ziua respectivă, în intervalul orar 15.30-16.00, persoane necunoscute au pătruns în imobilul unde locuiește cu chirie, de unde au sustras o butelie. Autorii au pătruns pe ușa de acces ce era descuiată, în locuința susnumitului, de unde au sustras o butelie de gaz. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 250 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

De asemenea, la ora 09.00, un bărbat de 59 de ani, din orașul Gura Humorului, a sesizat faptul că în noaptea de 25 spre 26 iunie, persoane necunoscute i-au sustras mai multe scule electrice de la domiciliu. Partea vătămată deţine la domiciliu un atelier pentru confecţionat mobilă. Autorii au pătruns printr-o fereastră lăsată deschisă în atelier, de unde au sustras trei maşini electrice de găurit, două ferăstraie electrice, un ferăstrău electric şi două flexuri.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tot la data de 26 iunie, ora 07.40, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către un bărbat de 58 de ani, din localitate, despre faptul că în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul parcat în curtea casei suma de 3 mii de lei, cartea de identitate şi permisul de conducere. Autoturismul aparţinând părţii vătămate se afla parcat în curtea casei, bărbatul lăsând cheile de la maşină pe un cui de pe grinda terasei din faţa casei.

În dimineaţa zilei de 26 iunie, partea vătămată a observat că portiera dreapta faţă este întredeschisă, iar cheile lăsate în cuiul de pe grindă lipsesc.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.