Garda Forestieră Suceava informează faptul că în urma evenimentelor desfășurate în cursul zilei de 16.09.2021, atunci când activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost agresat în zona Șaru Dornei, când încerca să sesizeze posibile fapte de încălcare a regimului silvic, a demarat de la primele ore ale dimineții verificări împreună cu organele de cercetare penală în fondul forestier care a făcut obiectul sesizării.
Garda Forestieră Suceava condamnă orice act de violență fizică sau verbală asupra oricărei persoane care sesizează abateri de la respectarea regimului silvic.
După finalizarea verificărilor, Garda Forestieră Suceava va comunica rezultatele constatărilor privind respectarea regimului silvic.
Reamintim că în cursul zilei de joi, 16 septembrie,  jurnalistul Mihai Dragolea și activistul de mediu Tiberiu Bosutar și încă un însoțitor au fost atacați și bătuți crunt de un grup de 20 de persoane, într-o pădure județul Suceava. Dragolea filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.