Garda Forestieră Suceava s-a autosesizat  după ce într-o postare din 29 mai 2019, utilizatorul Facebook denumit „STOP Defrișărilor”  a publicat fotografia unui autovehicul al Gărzii Forestiere Suceava în spatele unui camion care transportă material lemnos, sugerând că personalul silvic escorta  un transport ilegal și că este vorba de un caz de corupție.

În fotografia publicată nu se vede numărul camionului care transportă material lemnos și care, corelat cu ora și locul fotografierii, ar fi permis cititorilor, prin aplicația Radarul Pădurilor, să discearnă dacă era sau nu un transport ilegal de lemn”, a declarat inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Conducerea Gărzii Forestiere Suceava a verificat informația furnizată și a constatat că echipajul silvic efectua o acțiune comună cu lucrători de poliție și se afla pe traseul stabilit pentru revenirea din această acțiune. Transportul respectiv de material lemnos poseda documentele legale de însoțire pentru toată cantitatea de material lemnos, nu era posibil să fi fost al doilea transport cu aceleași avize de însoțire, iar verificarea acestei situații  s-a făcut prin interogarea sistemului informatic.

În ziua precedentă, echipajul Gărzii Forestiere Suceava a verificat în zonă o altă sesizare a aceluiași utilizator. sesizarea nu s-a confirmat.

În cele două zile menționate în postare, echipajul din autovehiculul menționat a confiscat fizic două transporturi de material lemnos, respectiv 7,5 mc cherestea și 17,4 mc buștean rășinoase, și a aplicat amenzi în valoare totală de 10000 lei.

„Ne-am dori să verificăm cât mai multe transporturi de material lemnos și să fim fotografiați făcând asta pe fiecare drum forestier sau public din județ. Din păcate, resursele disponibile ne fixează anumite limite.

Mulțumim pentru atenționări, ne ajută în managementul activității. Am prefera însă ca acestea să fie făcute cu bună intenție și responsabilitate”, a transmis Mihai Gășpărel.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.