Telefonul de sesizări și reclamații al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost reactivat. Anunțul a fost făcut de către managerul unității spitalicești, medicul Alexandru Calancea, care a precizat că acest lucru are o contribuție semnificativă la creșterea calității actului medical, dar și la creșterea confortului pacientului pe durata spitalizării.

De altfel, dr. Calancea a subliniat că tot pentru același scop și pagina de Facebook a unității sanitare sucevene este funcțională, astfel încât să se poată trimite mesaje și prin intermediul acesteia. Totodată, managerul SJU a precizat că ia în calcul toate sesizările făcute de pacienți, inclusiv cele care îi sunt transmise pe pagina personală de socializare.

„Toate sesizările cunt cuantificate, iar când pe un anumit sector dintr-o anumită zonă din spital sunt foarte multe reclamații, cum a fost recent cazul Secției de Pediatrie, luăm măsuri imediate. Trebuie spus că, din păcate, am avut o perioadă în care au fost mai multe reclamații în ceea ce privește personalul de pe această secție. Unele mi-au venit și pe telefonul personal și pe paginile mele de socializare, dar și pe telefonul de sugestii și reclamații ale pacientului. În astfel de cazuri, în zona respectivă trimit chestionare pentru pacienți și aparținători pe mai multe paliere, respectiv: colaborarea cu medicul, colaborarea cu asistentul medical, cu îngrijitoarele și infiermierele, pe curățenia din secție și pe servitul mesei, iar în funcție de răspunsurile oamenilor, luăm măsurile ce se impun”, a explicat medicul Alexandru Calancea.

Potrivit acestuia, pacienții trebuie să răspundă întrebărilor bifând răspunsul, care se încadrează între „extrem de nemulțumit” și „foarte mulțumit”. Ulterior, împreună cu directorul medical și directorul de îngrijiri medicale, dar și cu medicul șef de secție și asistentul șef, managerul Calancea încearcă să găsească soluțiile pentru îmbunătățirea situației, printr-un plan bine pus la punct.

„Ținta noastră este ca satisfacția pacienților și aparținătorilor să fie de peste 80% pe toate palierele”, a subliniat dr. Alexandru Calancea, managerul SJU Suceava.

2 Responses

  1. Lidia

    Multumim lui Dumnezeu ca mai exista astfel de oameni! Ingeri pe pamant,de ar fi toti ca tine,speram,bine! Felicitari!!!!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.