Luni, 18 august, Consiliul Local Suceava va dezbate într-o şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre prin care se propune schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD Gavril Vîrvara.

Acest proiect a fost iniţiat de către consilierii PNL şi PDL din Consiliul Local Suceava, iar motivul înlocuirii este faptul că s-a constituit o nouă majoritate în CL Suceava, formată din consilierii PNL şi PDL.

Potrivit Legii administraţiei locale, schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local, prin hotărâre adoptată cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali.

Proiectul iniţiat de PDL şi PNL a primit avizul de legalitate din partea secretarului municipiului, Ioan Ciutac.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat vineri, 15 august, că în judeţul Suceava noul partid de centru dreapta, format prin fuziunea PNL-PDL, deţine două treimi în Consiliul Judeţean. Acesta a mai adăugat că liderii de grupuri politice din CJ Suceava şi Consiliile Locale au fost desemnaţi să înceapă constituirea de noi majorităţi politice în consilii, acolo unde configuraţia politică o permite.

Potrivit unor surse din ACL Suceava, consilierii PNL şi PDL vor susţine alegerea în funcţia de viceprimar pe consilierul local Lucian Harşovschi, fost viceprimar PDL al municipiului în mandatul 2008-2012.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.