Primarul a anunțat la conferința de presă că, după o discuție cu reprezentanții E-on de la nivel național și local, lucrurile arată bine pentru anii viitori, pentru că atât compania privată, cât și Primăria se pregătesc să facă investiții în zonele „uitate” de E-on gaz și E-on electricitate.

„Marți am avut o discuție la Primărie cu reprezentanții E-on de la Târgu Mureș, de la Iași și de la Suceava, pe tema gaz metan și distribuție. A fost o discuție constructivă în ceea ce privește investițiile pe care vrea E-on să le facă în municipiul Suceava și aici am insistat foarte mult să le corelăm, având în vedere că sunt anumite proiecte europene pe care nu se mai poate interveni și nu se mai pot face investiții. Am avut discuții pe două componente pentru a relua proiectul de asociere între municipalitate și E-on gaz pe tema aducerii gazului metan și în Burdujeni Sat cu o stație de presiune redusă medie care va fi amplasată pe lângă sediul primăriei din Burdujeni și va fi prinsă în lista investițiilor pe anul viitor la E-on și o vom prinde și noi în bugetul viitor. Din această stație, se va putea alimenta cu gaz metan cartierul Burdujeni-sat, Cartierul Dealul Mănăstirii, zona Laniște și într-o a doua etapă, zona Tătărași ”, a spus șeful administrației locale, Ion Lungu.

Iată că toți cei care se plângeau că încă nu au gaz metan, după nenumăratele laude ale Primăriei, lucrurile par a se îndrepta și poate în anii viitori, vom avea toate utilitățile asigurate, așa ca restul Europei.

Rețele noi de electricitate

Nici rețeaua de electricitate nu a ieșit din discuția de marți cu E-on. Primăria primește mereu solicitări de extindere a iluminatului public, în special în zonele unde s-au construit case noi, pe străzi apărute în ultimul timp. Pentru ei, primarul va crea o asociere cu E-on pentru a asigura alimentarea cu energie electrică și în aceste zone.

„La fel de important, extinderea rețelei de electricitate creează oportunitatea de a face o asociere cu E-on. Ei ne-au spus că vor face un raport de costuri și beneficii și unde este eficient, investițiile de infrastructură vor fi făcute de E-on, iar acolo unde costurile depăseșc beneficiile, Primăria va face investițiile necesare. Noi le-am dat o listă cu străzile pe care vrem să intervenim anul viitor și pe care nu se pot face proiecte majore pentru a ne corela”, a declarat primarul Ion Lungu.

Iată că încet – încet va arăta și Suceava ca un oraș al anilor 2010-2020 și poate chiar vom putea spune în câțiva ani că trăim bine, vorba fostului președinte.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.