Comuna Hănțești se va dezvolta și în acest an. Potrivit primarului Daniel Olariu, în localitatea pe care o conduce sunt o serie de proiecte în derulare, iar după aprobarea bugetului și după ce vor apărea ghidurile solicitantului vor fi depuse și alte proiecte care vor fi finanțate pe fonduri europene sau guvernamentale.

În derulare este proiectul ce prevede alimentarea cu apă și canalizare a localității, finalizarea a două poduri, precum și modernizarea mai multor drumuri.

„La alimentarea cu apă și canal au fost probleme și de natură penală, însă acum o scoatem la capăt. Eu așa am preluat proiectul de apă și canal, cu probleme, dar ce să facem, trebuie să o scoatem la capăt”, a declarat edilul de la Hănțești.

Daniel Olariu a subliniat că unul dintre cele mai importante proiecte pe care dorește să le implementeze în comuna Hănțești este aducțiunea de gaz metan, proiect a cărui documentație a fost deja depusă.

„În prezent, proiectul de gaz este în evaluare. Acest proiect este pe POIM și este făcut în colaborare cu Adâncata, printr-o Asociație de Dezvoltare Intercomunicare”, a precizat Daniel Olariu, primarul comunei Hănțești.

Pe de altă parte, un alt proiect important pe care edilul comunei Hănțești își dorește să îl implementeze este amenajarea parcului din centrul comunei. Astfel, potrivit acestuia, în anul 2020 Primăria a achiziționat cele două hectare de teren din centrul localității, iar după ce vor fi făcute toate demersurile necesare, acest spațiu va deveni un parc modern, dotat cu spații de joacă pentru copii, cu bănci pentru repaos, precum și cu o fântână arteziană.

După inventarierea arborilor și după obținerea avizelor aferente, zona va fi curățată și apoi se vor căuta surse de finanțare pentru ca investiția să poată fi realizată.

„Investiția este una mare, dată fiind suprafața parcului, și va trebui să accesăm fonduri europene, însă acest proiect se va concretiza”, a subliniat Daniel Olariu.

Edilul a precizat că după ce bugetul de stat va fi aprobat, iar unitățile administrativ teritoriale vor putea să adopte la rândul lor bugetul, vor fi prioritizate investițiile și se vor face proiecte noi.

Trebuie precizat că în comuna Hănțești toate unitățile de învățământ sunt moderne și dotate, Căminul Cultural este la standarde europene,  Dispensarul uman este modern și bine dotat, iar parcul auto al Primăriei este plin de utilaje pentru buna gospodărire a comunei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.