Roata şi de-o fi pătrată, tot se mai dă peste cap, măcar o dată!

          Odată cu nominalizarea inginerului silvic Gelu Puiu în funcția secretar de stat în Ministerul Mediului si Pădurilor, Partidul Național Liberal prin Președintele Filialei Suceava, Ștefan Alexandru Băişanu, face dovada că Organizația judeteană chiar contează pe scena politică națională. În mod cert este o realizare a Conducerii liberale, dar şi un pas important pentru întreg USL-ul sucevean. Spunem asta deoarece, funcțiile de conducere în ministere au fost râvnite dintotdeauna de politicienii noștri, dar, spre deosebire de alții, Suceava a trimis la București doar persoane profesioniste şi cu o experiență vastă în domeniile în care au lucrat. Deși va împlini anul acesta vârsta de  34 de ani, Gelu Puiu a fost considerat cea mai promiţătoare speranţă din breasla silviculturii sucevene. Cu o experiență deosebită căpatată într-un interval relativ scurt, intrat în cadrul Directiei Silvice Suceava în anul 2004 ca lucrător comercial şi apoi inginer silvic la ocolul Vama, unde a avut atributii pe linia pazei si protectiei, a departamentului de culturi, fond forestier, investitii, etc., după ce a făcut faţă cu brio funcțiilor de șef la ocoalele Frasin si Cârlibaba, Gelu Puiu face un pas important în cariera sa, depăşindu-şi mulți colegi care erau consideraţi „elefanţii” silviculturii sucevene. Dacă Gheorghe Nechiforel a fost director adjunct la RNP București din partea PSD, Valerian Solovăstru director general al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada 2008-2012, iar Sorin Arcadie Popescu – doar director al Direcției Silvice Suceava şi prefect sub guvernarea PDL, iată ca un tânăr de doar 34 de ani poate ajunge în fruntea Ministerului Apelor si Pădurilor, minister ce va coordona inclusiv activitatea Regiei Naționale a Pădurilor. O funcție ministerială asemănătoare a mai avut doar liderul local PDL Georghe Flutur, la Ministerul Agriculturii şi Pădurilor în perioada 2005-2006, dar şi Lucian Isar pentru câteva luni în 2012, ca şi ministru delegat pentru mediul de afaceri în primul guvern Ponta. Trebuie reamintit că inginerul silvic Gelu Puiu a fost forțat să renunțe la funcția de șef ocol la Frasin în favoarea „traseistului politic” Sorin Arcadie Popescu, dar iată că acel „pas înapoi” la care a fost somat urmare a presiunilor şi controalelor la care a fost supus de „elefanţii” silviculturii sucevene s-a transformat într-un „pas înainte”. Deoarece era foarte apreciat cum lucrează cu subalternii săi, reproşâdu-i-se că „se uită numai în jos”, fără a se mai uita şi la „cei de deasupra sa”, inginerul Gelu Puiu s-a hotărât să aibă „câţi mai puţini deasupra sa”! Totuşi, ca nişte suceveni – buni ce suntem, ne-cârcotaşi şi bucovineni care nu știm ce-i aia invidie, ar trebui să apreciem această realizare a „pădurarului de inginer…care este” şi să luăm aminte la versurile lui Benone Sinulescu: „învârteşte, Doamne, roata … !”

           Aşa după cum îl cunoaştem noi, o parte din media suceveană, pe inginerul silvic Gelu Puiu, ca fiind un om muncitor şi onest, le recomandăm ceva viitorilor subalternii: cura cu „brânca ursului” – un stimulent de imunitate, antispastic şi reglator al activității nervoase, hipotensiv, vasodilatator genital şi afrodisiac. Pentru că vor avea nevoie…..mare nevoie!

 

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

  1. Titi Popescu

    chiar că unii vor avea nevoie de antispastice, dar si de relaxante nervoase. poate ii va ajuta si ca stimulent sexual ptr. ca nu vor mai avea timp de asa ceva…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.