Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a primit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava „Medalia de Onoare” pentru contribuția adusă în apărarea vieții, valorilor culturale, bunurilor și mediului înconjurător”.

Distincția i-a fost înmânată în cadrul ședinței de Consiliu Local, chiar de generalul de brigadă Ion Burlui.

A primit Medalia de Onoare a Inspectoratului pentru ceea ce a făcut, ceea ce a gândit primarul Viluț Mezdrea, împreună cu Consiliul Local, vizavi de protecția cetățenilor din localitate, din localitatea vecină Coșna, dar și a cetățenilor care tranzitează această comună. Prin asta, le aduc recunoștință și mulțumire pentru ceea ce au făcut, pentru că prin spațiul pe care l-au amenajat, ne-au determinat să putem duce acolo resursă umană, de la Vatra Dornei. Noi am mai încercat și în alte locații, în alte localități să deschidem puncte de lucru, dar nu peste tot am găsit înțelegere, dar la Poiana Stampei a fost și o necesitate și o înțelegere din partea comunității locale. M-am deplasat personal până la Poiana Stampei și pentru că începând cu data de 30 iunie ies la pensie, iar asta m-ar fi făcut să plec cu o treabă nerezolvată, aș fi plecat la pensie neîmplinit”, a declarat generalul de brigadă Ion Burlui.

Vizibil emoționat și surprins, primarul Viluț Mezdrea a declarat că îl onorează această medalie venită din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Îi mulțumesc din suflet generalului de brigadă Ion Burlui pentru această onoare, pe care mi-a făcut-o și mărturisesc că nu m-am așteptat la asta, dar astăzi sunt extrem de fericit că domnia sa a venit, încă o dată la Poiana Stampei, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a fost nevoie. La rândul nostru, și noi îi suntem recunoscători, pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitatea noastră, dar și pentru faptul că datorită lui avem asigurată protecţia locuitorilor comunei, prin înfiinţarea unui punct de lucru al IGSU Suceava. Acum, la final de remarcabilă carieră, îi dorim sănătate și clipe frumoase alături de cei dragi”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Trebuie menționat faptul că, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 iunie decretul privind trecerea în rezervă a general de brigadă Burlui Ion din Ministerul Afacerilor Interne, la  data de 30 iunie 2018.
În anul 2016, generalul de brigadă Ion Burlui a primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Poiana Stampei pentru contribuţia deosebită pe care a avut-o la creşterea siguranţei cetăţenilor din localitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.