Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și trimis la Suceava pentru a prelua conducerea spitalului, a declarat după predarea managementului către noua conducere interimară, că experiența de aici a fost una dificilă.

Acum, aici este suficientă experiență acumulată, spitalul are un plan de reacție pentru orice situație, echipa de conducere este capabilă. Am avut discuții punctuale pentru orice situație și sunt convins că le vor rezolva”, a transmis Ionel Oprea.

Acesta a precizat că luni va prezenta Ministerului Sănătății raportul de acțiune, iar acesta nu va conține numai concluzii, ci va conține și raportările clare a tot ceea ce a făcut la unitatea medicală din Suceava, pentru ca lecțiile învățate să devină o platformă în bază căreia să poată fi reorganizată întreaga rețea de spitale județene din țară.

Această epidemie este în curs. Vom avea cazuri pe toată perioada acestui an, astfel că aceste spitale trebuiesc protejate și reglementate în funcționarea lor în așa fel încât să nu mai apară ce a apărut la Suceava și în alte spitale din țară”, a precizat generalul Oprea.


În cele patru săptămâni petrecute la Spitalul Județean Suceava, secretarul de stat recunoaște că a trecut prin mai multe momente grele.

Au fost momentele de la început în care am fost respinși ca echipă care trebuia să asigure conducerea spitalului de foarte multe forțe, nu numai din cadrul echipei, ci și din cadrul societății civile. Astfel, e greu să te conectezi cu o echipă care te respinge. M-a dezamăgit profund și apariția unor informații eronate, precum că noi am instituit teroarea și am obligat cadrele medicale să meargă în lenjerie intimă prin curtea spitalului. A fost jignitor”, a spus Ionel Oprea.

Acesta a precizat că a beneficiat de sprijin din partea autorităților locale și județene și a îndemnat comunitatea din Suceava să fie în continuare prudentă.

Trebuie să fim prudenți în continuare, pentru că este o maladie insuficient cunoscută ca evoluție. Este recunoscută, în schimb, un mare potențial de contagiune, iar acest lucru trebuie să ne atenționeze”, a mai transmis generalul Ionel Oprea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.