Serviciul Român de Informaţii reacţionează oficial la seria de acuzaţii şi înregistrări lansate de Sebastian Ghiţă în ultima perioadă.

Generalul Florian Coldea va fi suspendat din funcţia de prim-adjunct până la lămurirea aspectelor privind eventuale încălcări ale legii şi deontologiei profesionale.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români”, precizează SRI.

One Response

 1. Interesul_international

  De dragul rigorii,exclusiv de dragul rigorii,trebuie sa retineti exact din comunicatul frumos mestesugit al SRI ca domnul Coldea nu a fost suspendat,aceasta procedura nefiind proprie structurilor militare,sintagma corecta fiind aceea din comunicat,respectiv “punerea la dispozitie…”,care are un continut diferit si se refera la proceduri specifice institutiilor militare. Este adevarat ca daca ai apucat sa intri ,sa zicem asa,in “foşalăii” acestei proceduri iti va fi greu ,daca nu chiar imposibil,sa mai faci ce ai facut si sa vezi ce-ai mai vazut,deoarece aceasta se refera la o anume directie,in sensul indicat de filozofia populara despre plecarea de pe prispa căsii (cf. “parca ieri iereai pe prispa căsii/si azi te-ai dus in …) Ca nici nu se mai poate conta pe o noua interventie a kiorului iar dinspre USA bate-un vant rece,ca la Chilia-n port,varianta clasica.
  Iar pentru variatiune este util sa va uitati si pe legile specifice,cea a sigurantei nationale,nr.51/1991 si cea cunoscuta ca Legea 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii,accesibile oricui ,cum este si normal in statul nostru/vostru de drept,ca sa explicati publicului care voteaza conform “unei emotii” ,dupa cum zice un anume sas,care articol,care paragraf,i-ar fi permis domnului Coldea,un timp atat de indelungat,sa faca dosare adversarilor lui Basescu,sa bage la puscarie pe cei neagreati,sa puna premieri,ministri,sa faca chiolhane la capatul lumii pe banii celor care poarta permanent basca,sa numeasca si sa manevreze procurori si judecatori,sa faca binomuri,trinomuri,sa se faca sluga la straini,sa-si incalce juramantul militar care,pesemne,este doar o mantra pentru soldatii prosti,mai de la tara,sa ordone cum sa creasca procentele candidadilor mai saraci cu duhul intre turul I si turul II,cum se fac vizitele la Imparat si cu aprobarea cui si sa dispuna cine este detinatorul keii de interpretare a interesului national,cine detine partitura si cine canta la instrumentar.
  Ori,poate,ne explicati care sunt consecintele bolii numite Korea Huntington,nu ca ar avea legatura cu domnul Coldea,dar macar asa,sa stim si noi despre vitejii cei mari din SRI care s-au facut ca nu observa derapajele,desi erau obligati si puteau sa o faca,mai ales cei numiti “ecologisti” care,in lipsa de alte ocupatii,isi gadilau IQ-ul lor sarac observand foarte atent cine-cu-cine,sa puna contoare pe la pasaricile locotenentelor cu decupaj interesant,sa numere vodcile cu renume judetean consumate de cadre,sa culeaga folklorul despre kiori care circula prin sectii,sa monitorizeze/mobilizeze/concentreze rezervistii basinosi,precum si alte dulceturi care trebuiau sa poarte un nume:protectie contrainformativa!
  Aceasta migaloasa constructie de kkt dospit la foc mic,inceputa inca din vremea Sarpelui cu Ochelari, desavarsita in vremea raposatului intru Dumnezeul GRU Alexandru Radu Timofte,transformata in cult de catre apostolul Kior,este insa departe de a fi macar clatinata,cheia de bolta inca mai umbla pe la televiziunea pârâciosului Ghita si inca ne mai invata cum sa fim chiar mai boi decat am fost.
  In fine,nu ar strica sa o aducem frumuşel din condei si cu adaptarile locale,sa ne mai intrebam din cand in cand in ce conditii,pentru care fapte,au unii leaderi politici locali,fireste de dreapta,grade militare carora le corespund functii oculte,in sistemele paralele ale celui mai sus pomenit. La ce le folosesc si ,mai ales,de ce,cand si cum,was is das precum si zdrazvisti gaspadin polcovnik Ghiorghi,astazi si maine!
  Dar si cum a ratat la mustata domnul Nelu sa ne fie baci la SRI,ca avea si mai are CV-ul pregatit,burdusit cu studii specifice pe care i le-a adus Mos Craciun fiindca a fost cuminte si papat tot,inca din anii ’90…
  Altfel,va dati dvs. seama cum il ancheteaza aspru pe domnul Coldea fostul sau subordonat de la ecologisti,in sensul ca ,nu va suparati dvs.,asa e misia,ati putea sa ne spuneti cum bate vantul in Insulele Seychelles? Iar acuma,cand ne faceti cu ochiul,e pe bune sau este un tic nervoso-medical?
  Precum si alte povestiri de Klaus Werner Andersen.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.