Preşedinte PSRO, Mircea Geoană, a anunţat că senatorii partidului său vor fi alături de PNL şi UNPR în demersul de demitere a lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului, precizând că acesta nu trebuia pus de la început în această funcţie.

Întrebat marţi seară la Realitatea TV dacă va vota pentru demiterea lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului, Mircea Geoană a declarat: „Da, fără îndoială”.

„Nu trebuia pus de la început, pentru că a fost un troc între PSD, PC şi ALDE. A fost o încercare de a folosi o funcţie în statul român pentru a creşte un partid politic, respectiv ALDE. Este totalmente neprincipial”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a mai afirmat că „nu aşa se creşte un partid nou”.

„Este o chestiune care a fost de la început nefirească. Este natural ca un partid important să îşi numească în funcţiile importante, pe măsura ponderii sale politice, oameni în funcţiile reprezentative. Nu poţi să pui de la un partid mic pe cineva în a doua funcţie în statul român. A fost făcută în mod deliberat de către PSD şi de către Tăriceanu pentru a crea o dificultate PNL şi pentru a ajuta ALDE să crească. Vor să crească, să crească pe picioarele lor şi nu pe fudulia scaunului pe care stă domnul Tăriceanu. Să se ducă frumuşel să muncească, să alerge şi să-şi facă partid, dacă pot să facă partid, nu pe spatele unei funcţii importante în statul român. Acest lucru este nefiresc, îl vom curma dacă vom putea şi senatorii noştri vor fi alături de acest demers”, a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Totodată, întrebat dacă ar dori să fie din nou în funcţia de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană a răspuns: „Nu, e pentru altă tură de lideri”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.