Omul de afaceri a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi plagiat o lucrare în timpul detenției.
Ieri, fostul căpitan al echipeni naționale de fotbal, Gheorghe Popescu, a fost audiat la Parchet în calitate de martor, după ce Copos a fost audiat săptămâna trecută. Popescu și Copos au împărțit aceeași celulă de la Penitenciarul Rahova, cei doi fiind condamnați în dosarul transferurilor din fotbal.
Pe perioada detenției, George Copos a publicat patru cărți la Editura Niculescu — „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, „Tășnadul medieval”, „Franciza vs management în industria hotelieră” și „Turismul — vector de interculturalitate”—, precum și o carte la Editura Meteor Press — „Turismul european durabil și provocările lui”. Tirajul acestor cărți a fost cumpărat integral de George Copos, oamenii săi apropiați ridicând volumele imediat după tipărire.
George Copos a fost eliberat condiționat din pentitenciar, în aprilie 2015.
Potrivit unui comunicat al Parchetului Sectorului 1, „în fapt, din probele administrate până la acest moment, suspectul Copos Gheorghe, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani închisoare, a elaborat lucrarea științifică — «Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova (secolele XIV-XVI)», București, Editura Niculescu, 2014, 119 pagini, pentru care a obținut acordarea a 30 de zile câștig, zile de care comisia de liberare condiționată întrunită la Penitenciarul București-Jilava a ținut cont cu ocazia analizării îndeplinirii criteriilor prevăzute de lege pentru aplicarea acestei instituții. La data de 29.09.2014, odată cu publicarea respectivei lucrări, suspectul și-a însușit fără drept, în parte, opera unui alt autor și a prezentat-o conducerii Penitenciarului București-Rahova ca o creație intelectuală proprie. De asemenea, la data de 10.09.2014, a semnat un angajament prin care a declarat în mod necorespunzător adevărului că în demersurile întocmirii lucrării științifice se obligă să respecte normele de bună conduită în cercetare științifică și inovare care interzic plagiatul”.
Lasa un raspuns