Cancelarul Germaniei Angela Merkel avertizează România că o diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit.

Angela Merkel anunță că sprijină lupta anticorupție din România și avertizează împotriva relativizării statului de drept.

„Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Johannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană”, precizează purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, conform realitatea.net.

„Cu privire la situaţia politică internă din România, cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie. O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”, mai precizează purtătorul de cuvânt al lui Merkel.

Administrația prezidențială de la București informase, vineri, despre convorbirea telefonică cu Merkel.

Sursa: www.psnews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.