Autoritățile germane au găsit deficienţe grave în spațiile de cazare ale muncitorilor români de la abatoarele din Germania.

Peste 1.000 de angajați de la abatorul Toennies au fost testați pozitiv pentru coronavirus, ceea ce a determinat autoritățile locale de sănătate să bage în carantină pe toți cei 6.500 de angajați și familiilor lor.

În urma mai multe inspecții desfășurate acolo, de către autoritățile germane, au apărut detalii îngrijorătoare și ar fi fost descoperite aproape 1900 de deficiențe, potrivit lui Karl-Josef Laumann, ministrul Sănătății din landul Renania de Nord-Westfalia. 

“În total, peste 1.863 de nereguli moderate și grave au fost identificate”, a spus Laumann.

 

Neregulile descoperite de autoritățile germane

 

Ei bine, ar fi fost vorba despre lipsa de dezinfectanți și supraaglomerare, dar și despre mucegai, risc de prăbușire, scurgeri prin acoperiș, „instalații sanitare catastrofale”, sisteme de protecție în caz de incendiu defecte. În plus, autoritățile au inspectat atent spațiul de cazare al românilor, care locuiesc pe teritoriul Germaniei, dar lucrează pentru fabricile de carne olandeze. Tot acolo au fost identificate „deficiențe semnificative”, după cum a anunțat Ministerul. Într-un complex rezidențial cu până la 30 de rezidenți, au fost găsite între 50 și 100 de nereguli. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.