Germania înăsprește măsurile la intrarea în țară, pentru evitarea răspândirii COVID-19. Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc.

Germania va cere teste PCR pentru toi cei care intră în țară

 

Cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali au luat această decizie după o reuniune cu liderii landurilor în urma căreia au fost înăsprite restricţiile. „Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a declarat la încheierea reuniunii Angela Merkel, potrivit EFE.

S-a stabilit „obligativitatea generală” de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

Cancelarul Angela Merkel a explicat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test „înainte de zborul” de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite.

Pe 12 martie, autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc (alături de alte cinci comunităţi autonome spaniole), fapt ce a dus la o creştere explozivă a cererii de bilete de avion şi de oferte de cazare în aceste insule pentru vacanţa de Paşte.

Situaţia a suscitat o amplă polemică în Spania, unde majoritatea cetăţenilor nu pot ieşi din comunităţile lor autonome de Paşte ca urmare a restricţionărilor impuse de pandemie, dar şi în Germania, unde turismul intern este în prezent interzis.

Noi măsuri restrictive în Germania

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat o serie de măsuri care se vor aplica în weekendul de Paştele catolic şi protestant, între 1 şi 5 aprilie, pentru a opri creşterea numărului infecţii cu COVID-19

Majoritatea magazinelor vor fi închise şi serviciile religioase, anulate, dar și adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Numai magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie, potrivit AFP, citat de agerpres.ro.

Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunţat Angela Merkel.

 

Sursa: b1.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.