David și Miruna Țăran, doi frați olimpici din comuna Iacobeni, care cântă mai multe genuri muzicale și care se implică în comunitate, au organizat un concert caritabil pentru a-l ajuta pe Robert Dranca, un copil, la fel ca ei, care, din păcate suferă de o boală necruțătoare: leucemie.

Evenimentul a avut loc duminică, 21 aprilie, la ora 17:00, la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, tema acestuia fiind  „Copiii împlinesc vise! Împreună pentru Rober Dranca”.

Trebuie precizat că pe scena Casei de Cultură din Vatra Dornei au evoluat mai mulți artiști locali, printre care Nicoleta Iancu, Iulia Șalvari, Teodora Negrea, Andreea Boca și Alesia Tonegari. De asemenea, în fața publicului au susținut concerte și Corul Parohiei Irești, Formația Firicel de Dorna, Formația Pui de Răzeși, dar și copiii Teofana Prună și Luca Cocinschi.

„Noi, Miruna și David Țăran, v-am obișnuit pe dumneavoastră, publicul nostru drag, cu spectacole și concerte, apariții pe scenă pentru care ne-am pregătit intens de fiecare dată. De data asta, nu mai e despre noi și nici nu ne mai dorim aplauze, aprecieri și flori. Dorința noastră e să ajutăm un copil mai puțin norocos, pe Robert, un băiețel de vârsta noastră, care din păcate este foarte bolnav. Cum ne-am gândit noi, eu și fratele meu, să îl ajutăm? – Printr-un concert caritabil, la care i-am invitat și pe prietenii noștri, alți mici artiști din zona Dornelor”, a transmis în deschiderea evenimentului Miruna Țăran.

Înaintea evenimentului, David și Miruna Țăran au colindat bisericile din zona Dornelor pentru a prezenta cazul pentru care s-au zbătut și au cântat câte o priceasnă. Astfel, oamenii cu suflet mare au aflat de eveniment și au luat parte la acesta.

La concertul caritabil ce s-a desfășurat în Vatra Dornei, au participat 400 de oameni, printre care și oficialități și politicieni. În urma evenimentului organizat de copii s-au strâns 60 000 de lei (600 de milioane de lei vechi), bani care-l vor ajuta pe Robert să lupte cu boala și să-și continue viața alături de cei ce-l iubesc. La concertul caritabil au luat parte și părinții lui Robert.

Trebuie precizat că băiețelul a mai fost diagnosticat cu această boală și la vârsta de 5 ani, însă la un moment dat părea a fi bine. Din păcate, boala a recidivat și a fost confirmată în luna aprilie a anului trecut. De atunci, părinții lui, oameni modești, se luptă să își vadă puiul sănătos.

„În urmă cu fix un de zile Robert se zbătea pentru viața lui. Acum starea lui de sănătate este stabilă, dar are nevoie de siguranța că va fi bine, iar acest lucru costă, din păcate. La 10 ani, la vârsta la care alți copii își doresc telefoane ultramoderne, gadgeturi, plăci WAVEBOARD, Robert nu își dorește decât să trăiască, să meargă la școală și să se bucure de surioara lui mai mică”, a mai spus mica artistă Miruna Țăran.

Și tu poți continua povestea lui Robert Dranca donând din puținul tău pentru o cauză nobilă. În Postul Paștelui și mai ales în Săptămâna Mare, trebuie să fim mai buni, mai înțelegători și de ajutor pentru semenii noștri.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.