Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că gestul omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit pe banii săi primul metru de autostradă din Moldova, este o idee bună și orice inițiativă care scoate în evidență ipocrizia autorităților este binevenită.

„Știu că poate părea oarecum demagogic, dar este o idee bună. Pentru că, din punctul meu de vedere, asta scoate în evidență demagogia cu care suntem împroșcați zi de zi. Eu sunt singurul care mi-am permis să atrag atenția, când a fost adoptată în unanimitate legea privind Autostrada Moldovei, pentru că nu era nevoie de nicio lege. În 2014 am aprobat Masterplanul de transport pe Uniunea Europeană, am pus banii, luați și cheltuiți banii aia”, a transmis Victor Ponta.

De asemenea, liderul Pro România a explicat că un parteneriat public-privat pentru construirea unei autostrăzi nu ar fi deloc rentabil.

„Vreau să explic un lucru și vreau să explic cu riscul să pierd voturi. Nu este profitabil un parteneriat public-privat. Nu este profitabil în acest moment, având în vedere economia și potența financiară a zonei. O autostradă în parteneriat public-privat nu se va face niciodată sau nu se va face în următorii 10-20 ani. Din acest motiv UE ne da bani pe degeaba, pe fonduri de coeziune, pentru că dacă ar fi profitabil nu ne-ar da. Faptul că există o inițiativă privată, faptul că se demască acest gen de ipocrizie, mi se pare un lucru bun. Orice inițiativă în care pui lumina pe partea de ipocrizie e bine venită și îl felicit pe Ștefan Mandachi”, a mai declarat Victor Ponta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.