Disputele verbale și chiar scrise între cele două societăți , respectiv cea producătoare de agent termic și cea care realizează transportul, se rezumă strict la datoria pe care Termica o are față de Bioenergy. Unii afirmă că debitul ar fi în jur de 22 de milioane de lei, în timp ce administratorul judiciar al societăţii de transport agent termic pretinde că suma datorată este cu aproape 3 milioane de lei mai mică.

Administratorul special Ovidiu Dumitrescu relevă că, pentru luna iulie, Termica şi-a onorat facturile „la zi”, achitate urmând a fi şi cele aferente lunii august. Aceasta în condiţiile în care Consiliul Local şi Primăria virează sumele la care s-au angajat, pentru perioada de 90 de zile în care Termica falimentară mai poate presta serviciul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic. Ovidiu Dumitrescu susţine că, din total, cea mai are parte banilor va merge către producătorul de energie termică.

„Către Bioenergy putem face plăţi curente, respectiv cele cuvenite perioadei de după declararea falimentului, respectiv pentru lunile iulie, august şi care vor mai fi. Pentru luna iulie am achitat facturile la E-on, Bioenergy şi ACET. Din suma de 1 milion de lei suportată de la bugetul local, în vederea acoperirii diferenţei dintre cheltuieli şi venituri, vom achita la Bioenergy şi factura pentru luna august”, a reliefat Ovidiu Dumitrescu, directorul general al Termica, adăugând că, celelalte cheltuieli ale societăţii ar putea fi acoperite din încasările de la populaţie şi alţi beneficiari.

Ovidiu Dumitrescu a explicat că tabelul creditorilor a fost actualizat ultima dată în luna mai 2015, însă către creditori nu s-au făcut plăţi. Pe de altă parte, ulterior momentului deschiderii procedurii falimentului, după încheierea fazei de reorganizare judiciară şi observare, „s-a tras linie”, întocmindu-se un tabel suplimentar, care va cuprinde datoriile care s-au născut în intervalul scurs de la data declarării insolvenţei până în prezent, inclusiv după intrarea în faliment.

Cele două tabele vor fi corelate şi „consolidate” într-unul singur, care va conţine pe toţi creditorii şi sumele la care aceştia sunt îndreptăţiţi, stabilindu-se şi o ordine de plată, în baza priorităţilor consacrate de prevederile legale în vigoare. Astfel, la aceeaşi categorie, creanţele născute pe durata procedurii de insolvenţă au prioritate în faţa celor din faza falimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.