Organizația Mondială a Sănătății (OMS) marchează pe 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Consiliul Județean Suceava se alătură acestei inițiative printr-o serie de evenimente care sunt organizate pe parcursul acestei săptămâni, declarată „Săptămâna siguranței pacientului în Romania”.

Astăzi, 17 septembrie, începând cu ora 20, Cetatea de Scaun va fi iluminată în portocaliu, culoare aleasă de OMS ca simbol al acestui eveniment.

„Marcarea Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului este un prilej să subliniem preocupările și realizările noastre în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, unde doar în ultima perioadă au fost investiți peste 60 de milioane euro, aceasta însemnând un nou ambulatoriu, 4 blocuri operatorii, laborator de medicină nucleară. Cifrele și calificativele obținute vorbesc de la sine. A crescut foarte mult gradul de adresabilitate ca arii de practică și ca număr de pacienți, devenind un pol de încredere într-o zonă ce depășește cu mult granița județului Suceava. A crescut de patru ori numărul de pacienți în ambulatoriu și s-a dubat numărul operațiilor în blocul operator, care au ajuns la peste 10.000. Mai menționez că tot în această săptămână, în perioada 19-20 septembrie, au loc mai multe manifestări incluse în evenimentul «Spitalul Județean de Urgență ‹Sf Ioan cel Nou› Suceava – spitalul comunității tale»”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.