Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost aprobată finanțarea proiectului pentru modernizarea drumului de la Izvoarele Sucevei până la granița cu Ucraina, în localitatea Șepit, proiect finanțat prin Programul Operațional Comun România – Ucraina.

„Va fi modernizat tronsonul rămas de 3 kilometri. Valoarea investiției este de 3,2 milioane de euro. Două milioane de euro sunt bani europeni și 1,2 milioane de euro sunt bani de la Consiliu Județean Suceava. Extrem de importantă este ieșirea în Ucraina prin această zonă pentru că și ucrainenii au un proiect transfrontalier de modernizare. Și sperăm să deschidem acest punct de frontieră de la Șepit – Izvoarele Sucevei. Noi am mai modernizat drumul de la Ulma. Așteptăm reluarea discuțiilor cu Ucraina și pentru Vicovu de Sus”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, pentru populația județului este important că drumul care face legătura între DN 17 și Izvoarele Sucevei, prin Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Sulița, arată foarte bine, mai puțin această porțiune pentru care astăzi s-a primit aprobare de finanțare.

„Sper pe programul următor să continuăm legătura dintre Izvoarele Sucevei și Cârlibaba, pe zona Bobeica și legătura, tot pe programe europene, dintre Cârlibaba și Brodina, pe Brodina de Jos, un drum paralel cu frontiera, de care este mare nevoie. Am primit astăzi o veste foarte bună, sunt bucuros că terminăm în felul acesta legătura dintre Câmpulung Moldovenesc și frontiera cu Ucraina și este un pas uriaș spre deschideri de noi conexiuni cu țara vecină, Ucraina”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.