Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările de la drumul care leagă Vatra Dornei de Bilbor, din zona Glodu.

„Spre că acest sat își va schimba numele în perioada următoare, pentru că nu va mai fi glod. Se modernizează drumul care vine de la Vatra Dornei spre Panaci. Am făcut pe un proiect, în primul meu mandat, de 22 de kilometri de drum județean, până la Glodu. Acolo vom turna acum un strat de uzură. Suntem pe tronsonul de 6 kilometri care sunt contractați pe un program de dezvoltare locală, unde săptămâna viitoare încep să se toarne 6 kilometri de covor asfaltic, în două straturi.
Am investit în primul proiect bani mulți pentru acel tronson de 22 de kilometri, acum investim 3 milioane de euro pentru 6 kilometri în acest proiect și vom ajunge în locul unde este construit un pod și urcăm spre pasul de la Bilbor. Acolo avem fonduri”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, drumul spre Bilbor va avea 6 serpentine, 2,5 km de ziduri de sprijin și 19 podețe.

„Dorința noastră este să scurtăm distanța dintre Vatra Dornei și Ardeal. Și legătura către București se scurtează cu peste 100 de kilometri”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a anunțat și că a depus un proiect pentru axa de anul viitor, care să lege zona Glodu de Broșteni, pe Neagra.

„Este vorba despre un drum județean, de 47,3 kilometri, care să fie modernizat pe următorul exercițiu bugetar, să ne lege de DN17B. Asta ar însemna punerea în valoare a acestei zone izolate a județului Suceava, care sper că va fi deschisă turismului. În momentul în care deschidem legătura cu Ardealul prin Pasul Bilbor, deja este un pas spre investitori, spre investiții și, în special, spre turism”, a precizat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a menționat și realizarea unui plan urbanistic al Munților Călimani împreună cu județele vecine.

„Trebuie să discutăm cu vecinii noștri strategia pe bani europeni, de dezvoltare a zonei, păstrând zona sălbatică cât se poate de mult. Dincolo de asta, cred că domeniul schiabil care se pretează cel mai mult din România, partea nordică, unde stă zăpada cel mai mult, este versantul nordic al Călimanilor, care este în județul Suceava. Și atunci toate aceste drumuri au rolul de a deschide spre turism Bucovina și județul Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.