Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, luni, 26 februarie,  lucrările de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, care includ și construcția unui nou pod de intrare.

Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, lucrările de consolidare s-au ridicat la suma  de 4 milioane de euro, bani de la Consiliul Județean.

„Aceste lucrări vin după altă investiție pe care am avut-o în anii trecuți, de peste 12 milioane de euro, pentru consolidarea cetății. Și astăzi,  vorbim în primul rând de consolidarea zidurilor de apărare, de plombări cu piatră, chituiri, subzidiri. Apoi se lucrează la contraescarpă, pe șanțul exterior care este fortificat, iar ca proiect avem în vedere o mână curentă din fier forjat, pentru că până acum era din lemn. Aici veneau mii de vizitatori la spectacolele de seară și am dorit să securizăm această zonă. Va fi o investiție foarte mare”, a spus Flutur.

De asemenea, se lucrează la podul de acces în cetate și probabil că în prima parte a lunii martie va fi finalizat pentru a putea asigura accesul vizitatorilor în cetate.

„Noi avem aici lucrări multe în șanțul cetății. Era nevoie de aceste lucrări și trebuie să vă spun că cetatea va deveni în perioada următoare un loc pentru multe evenimente culturale. Numai anii trecuți a adunat anual peste 200.000 de vizitatori, față de perioada de dinainte de restaurare când veneau 80.000 – 85.000”, a mai subliniat Flutur. 

One Response

  1. vicov

    Iata-l pe Winnetou, nu in Valea Mortii ci calare pe podul cetatii Suceava, s-a mai spus este ” Soseta 2″” adica arsene, ii calca pe urme , s-ar putea sa i se traga de la depozitul de deseuri de la POJORATA, sau mai nou cu golaneala cu Reteaua ocolitoare de la RADAUTI, unde Winettou are terenuri, treaba este clocita de circa 4 ani de zile , devizul in cauza este plusat ca sa primeasca el, cat mal multi bani!!! DNA ce faceti copii, bagati ceva inregistrari, filaje, ca daca cade „” jupanul”” luati prime grase !!! S-a dus sa dea sfaturi la pod, cum se imbina taieturile, cu ce lac de exterior sa se dea etc. Ce sa mai spui profesor universitar la Catedra de lemn !

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.