Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că luni se va semna contractul de finanțare pentru „Reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie Siret”.

Obiectivul de investiții face parte dintr-un proiect integrat „Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne” și este realizat de Consiliul Local al orașului Siret, împreună cu Consiliul Județean Suceava.

„Proiectul a fost depus spre finanțare în cursul anului 2018, atunci când s-au aprobat documentațiile tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții și s-a aprobat acordul de parteneriat încheiat între UAT Orașul Siret și UAT Județul Suceava. Este cel de-al doilea proiect câștigat de Orașul Siret pe această axă de finanțare, unde a fost o competiție puternică.
Muzeul de Istorie va deveni funcțional, punând astfel în valoare istoria orașului Siret și a zonei, a minorităților. Va fi prezentată istoria evreilor din Bucovina și un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. Pe cărămizile învechite ale unei construcții, vor fi montate plăcuțe inscripționate cu numele evreilor bucovineni care și-au pierdut viața în lagăre. Astfel, acest Muzeu va prezenta un interes pentru evreii plecați din țară, pentru numeroși turiști din țară și din întreaga lume”, a explicat președintele CJ Suceava.

Valoarea proiectului este de aproape 5 milioane euro. Sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 13, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 9B, OBIECTIVUL SPECIFIC 13.1 – ÎMBUNATĂȚIREA CALITĂȚII VIEȚII POPULAȚIEI ÎN ORAȘELE MICI ŞI MIJLOCII DIN ROMÂNIA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.