Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, 27 februarie, că s-au făcut pași concreți pentru Autostrada A 7 Siret-Suceava-București după ce în cursul zilei a fost publicată în sistemul electronic național de achiziții licitația pentru studii de fezabilitate, studii tehnice și asistență pentru desemnarea executantului.

Acesta a arătat că a fost scos la licitație contractul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice aferente drumului expres Pașcani-Siret. Președintele Flutur a precizat că s-au scos la licitație studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru tronsoanele Pașcani-Suceava, cu o lungime de 61 de kilometri și Suceava-Siret, cu o lungime de 41 de kilometri. Pentru primul tronson valoarea estimată este de 15,18 milioane de lei, iar pentru cel de-al doilea de 13,05 milioane de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 aprilie 2020, iar termenul de execuție este de 24 de luni, din care 14 luni pentru studiile de fezabilitate, șase luni pentru proiectul tehnic de execuție și patru luni pentru serviciul de asistență tehnică în vederea realizării procedurilor de achiziție a contractului de lucrări în vederea obținerii fondurilor europene.

Salut un lucru concret care se întâmplă astăzi pentru zona noastră. Am intrat în linie dreaptă cu întocmirea documentelor pentru Autostrada Siret-Suceava-București. E pentru prima dată când, oficial, s-a scos la licitație studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și se vorbește de termene clare. Mai mult ca oricând, s-au făcut deja pași concreți pentru această autostradă finanțată din bani europeni. În documentație se vorbește de drum expres pentru că așa prevede actualul Master Plan General de Transporturi, dar urmează să fie transformat acest drum expres în autostradă când se revizuiește Master Planul de Transporturi. Pentru noi este nevoie ca de aer de această legătură pe autostradă cu Bucureștiul și în felul acesta putem spera că în exercițiul financiar următor legătura Sucevei cu Bucureștiul se va face pe bani europeni printr-o autostradă modernă.

Important este că iată se vorbește în termeni serioși despre aceasta autostradă de la Suceava.

Se trece pe o abordare concretă pentru finanțare cu fonduri europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

2 Responses

 1. mihai grigore

  : ______*_______revista floare albasta = blue : genial modul de lucru al domnului gheorghe flutur____________avem semiinelul zonei metropolitane suceava cu cele doua axe siret_ pascani si aeroport _podul unirii __________urmeza pod padure redea prelipca -bosanci pe semiinelul ii al zonei metropolitane suceava _____________+ revolutionarea pe inel a infrastructurii economiei spatiale = infratire new york – zona metropolitana suceava ______________mihai grigore – poet.editor.scientist __________17h59’_ 27.02.2020 _______*_______

  Răspunde
 2. Mihai_Grigore_prozator

  Da,trebuie spus, fără ezitare, că avem doi vestitori de succesuri pe semiinele,domnii Flutur și Mihai Grigore-poet&scientist,mai ales cu cele două axe ! Numai așa se pot înțelege strigările pe goarnă,ritmice,cu frecvența ciclurilor electorale,ale domnului Flutur care,iaca,ne dă iarăși ca sigur că sunt gata toate autostrăzile pe care le tot anunță,numa să fie trecute din capul său ,unde sunt finisate , pe teren. Blue!
  Plus revoluționarea pe inel și,am zice noi,pe lopată și cască,înfrățire Чернівці – zona metropolitană Suceava – pod prelipca – bosanci.
  Blue air!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.