Un nou proiect menit să facă Bucovina auzită în întreaga țară se pregătește să fie lansat în luna septembrie.

„Fă-ți nunta în Bucovina”, o idee mai veche a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, întreruptă de pandemie, s-a meterializat de curând, iar primele imagini de la filmări sunt desprinse parcă dintr-o poveste de odinioară.

Proiectul a însemnat zeci de ore de filmare, pe timp de zi, si, evident, de noapte, cu o întreagă echipă de filmare, cu zeci de nuntași, cu nași și druște, exact ca la nunțile de demult.

În fimări apare și președintele Consiliului Județean, care a recunoscut că este răgușit pentru că a participat activ la aceste filmări și a strigat pentru „nași, druște și vătăjei”.

„Eu sunt puțin răgușit pentru că abia am terminat filmările la «Fă-ți nunta în Bucovina», la care filmăm de două săptămâni. Va fi ceva de excepție! Vorbim de partea tradițională care, din păcate, în România mai este în foarte puține locuri. Noi, împreună cu Centrul Cultural Bucovina, am făcut un efort foarte mare pentru ca, în septembrie, să putem lansa această nuntă tradițională. Evenimentul va avea loc la Muzeul Satului Bucovinean, iar ulterior vom merge și la București”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a adăugat că: „Pensiunile din Bucuvina trebuie să preia acest tip de nuntă tradițională, astfel încât să avem cât mai mulți turiști în unitățile noastre de cazare”.

Concret, orice cuplu din România va avea posibilitatea să vină în Bucovina pentru a-și face nunta.

Detaliile și tradițiile locale nu vor fi o problemă pentru că aici va avea cine să le ofere sprijin și consultanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.