Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, aflat într-o vizită în Germania, la Aeroportul Memmingen, a avut discuții cu conducerea Aeroportului și reprezentanții Regiunii Schwaben.

Astfel, s-au pus bazele demarării unor proiecte comune. Împreună cu Gheorghe Flutur, la întâlnire a participat directorul general al Aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava, Ioan Măriuța.


Președintele Gheorghe Flutur a fost așteptat de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid, și de catre Philip Prestel, reprezentantul Consiliului Regional Schwaben.


Discuțiile s-au axat pe inițierea unor proiecte comune Suceava și Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi. S-a subliniat că deschiderea cursei Memmingen – Suceava a fost posibilă prin implicarea celor două regiuni împreună cu conducerile celor două aeroporturi.
Gheorghe Flutur, care a discutat cu pasageri în cele doua aeroporturi, a spus că mulți români care se află în această parte a Germaniei nu știu de existența zborului Memmingen – Suceava.
S-a convenit ca în perioada următoare sa fie organizate mai multe acțiuni de promovare a cursei, cu adresare și către oamenii de afaceri, alături de cei interesați de turism în Bucovina.

Astfel, s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri care vor putea vedea la fața locului și cele două parcuri industriale, de la Suceava și Siret. Sunt firme interesate în acest sens. De asemenea, partenerii germani vor organiza deplasarea unui grup de persoane, reprezentanți de firme, presă, interesate să promoveze și să includă Bucovina în viitoarele destinații turistice.

„Un alt domeniu în care am propus acțiuni comune a fost în sănătate. Printre altele, s-a convenit ca un grup de asistente medicale să facă o vizită de documentare în Bavaria. În domeniul agriculturii, vreau să spun că vom merge în Germania cu un grup de fermieri pentru a vedea modul de organizare a fermelor de tip familiar”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui Flutur, urmează ca la nivelul celor doua aeroporturi sa existe un schimb de experiență și un contact permanent pentru colaborarea între compartimente.

Cele două aeroporturi au o dinamică remarcabilă a creșterii numărului de pasageri. Astfel, pe Aeroportul Suceava numărul de pasageri a crescut de 4 ori în ultimii 3 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.