Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost aprobată demararea studiului de fezabilitate pentru extinderea terminalului de la Aeroportul Suceava.

Studiul a fost trimis la Consiliul Concurenței cu o solicitare expresă din partea noastră, care este schema de finanțare a extinderii terminalului de la Suceava, să ne încadrăm în reglementările europene și în ultimele reglementări naționale, pentru că, și Consiliul Concurenței, și Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor sunt acum în căutarea unei noi scheme și interesul nostru e să fim prinși în una din aceste scheme de finanțare. Pe de altă parte, studiul de fezabilitate ne va da liber să solicităm un împrumut, vom vedea de ce valoare, pentru extinderea terminalului de pasageri și pentru un terminal cargo. Din studiu se arată clar că terminalul cargo este foarte necesar și cine îl face primul ar câștiga startul pentru o anumită zonă de influență ca și comportament. Am luat în calcul și dacă procedurile pentru construcția noului terminal durează și închirierea de containere moderne, civilizate. Acest lucru se practică, inclusiv Otopeniul are așa ceva, dar astea vor fi cu caracter temporar, să putem face față curselor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat și noi destinații posibile, care sunt în curs de cercetare. Este vorba despre curse către Italia – Torino; Spania – Barcelona, Madrid, Valencia; Belgia – Bruxelles; Franța – Paris; Irlanda – Dublin și Germania – Berlin și Dortmund.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, din toate cercetările reiese că, în ultima perioadă, și în special în anul 2016, față de 2015, a crescut în România traficul aerian cu 23,4%.

Numărul cetățenilor care circulă cu avionul în România a crescut substanțial. Față de 2010 a crescut cu 62%. Pe zona de Nord-Est a crescut traficul de pasageri care circulă pe calea aerului. Două treimi din pasageri sunt pe zboruri externe și numai o treime pe zboruri interne. Cei mai mulți pasageri, pe 2016, sunt pe direcția Londra, 52,9%, pe Italia 34,7% și 11,1% Antalya”, a precizat acesta.

Conform estimărilor pentru acest an, Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat un număr de peste 220.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava.