Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul Ilie Boncheș au vizitat șantierul unde se execută lucrările de modernizare a centralei termice pe rumeguș din Vatra Dornei.

„În așteptarea gazului care nu mai vine, fiind blocat de guvernul PSD în Pasul Mestecăniș, Primăria Vatra Dornei a făcut un împrumut și va implementa un proiect în valoare de 5,7 milioane de euro pentru reabilitarea centralei termice pe bază de rumeguș și lemn. În cadrul proiectului se vor putea achiziționa și două cazane noi. Această investiție era absolut necesară, în condițiile în care vechile cazane erau uzate și depășite din punt de vedere tehnic. Până în septembrie cele două cazane noi ar putea fi funcționale. Centrala termică modernizată din Vatra Dornei va furniza căldură către 7.000 de dorneni, adică circa 2.200 de apartamente, dar și pentru unele instituții publice”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur susține că apreciază în  mod deosebit ce a făcut primarul Ilie Boncheș care, „așa cum îi șade bine unui primar gospodar”, s-a ocupat din timp de modernizarea acestei centrale termice.

„Eu sunt alături de el și ca în fiecare an voi cere plenului Consiliului Județean Suceava să acordăm și noi un sprijin financiar pentru acest efort al municipalității dornene. Și cu această ocazie, fac un nou apel către Guvernul PSD de la București pentru a debloca construcția magistralei de gaz metan de la Pojorîta spre Vatra Dornei. Au tot promis, dar #NIMIC. După cum se știe această investiție este blocată după ce Guvernul a deschis proces cu biserici din județul Suceava, pentru cele 30 de hectare de păduri pentru fiecare parohie.

Solicit Guvernului să găsească urgent măsuri de deblocare pentru că Vatra Dornei este un oraș de munte, unde timpul friguros e de șase luni pe an. La întâlnirea de luni noaptea problema gazului metan blocat în pasul Mestecăniș, județul Suceava, nu a fost luata în discuție. Nu, nici măcar cea a gazului din județul Hunedoara”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.