„Nu poți să nu vii la Ciocănești, în primul rând pentru că primăria de aici și localnicii se ostenesc de fiecare dată, cel puțin de două ori pe an, să creeze evenimente naționale și internaționale, fie că vorbim de Festivalul Ouălor Încondeiate, fie că vorbim de Festivalul Păstrăvului. Și vine foarte multă lume pentru că este cartea de vizită a Bucovinei. Am fost aproape de fiecare dată la aceste festivaluri, iar Festivalul Ouălor Încondeiate capătă contur. Cred că avem obligația să vorbim mai mult despre acest Festival al Ouălor Încondeiate, pentru că, parcă am vorbit mai mult în surdină. Acesta e sufetul bucovinencei și al bucovinenaului, pus pe peretele casei, pe cămașă sau pe ouă. Nu știu dacă în altă parte mai găsim așa ceva: să te uiți pe peretele casei și să vezi un model pe care îl găsești pe ou, pe bundiță, pe cămașă. Este ceva unic. Și acesta e sufletul lui: creativ, îndemânatic, tolerant, constructiv, cu mesaje de forță, de unitate, de românism. Eu cred că avem o obligație față de Ciocănești: dacă l-a recunoscut o țară întreagă ca un sat autentic, campion al României, în mai multe ediții, înseamnă că asta e datorită oamenilor mai mult și mai puțin a autorităților județene”, a spus Gheorghe Flutur.
Un lucru care îl nemulțumește pe președintele Consiliului Județean Suceava îl reprezintă starea drumului care traversează comuna.
„Dacă ceva lipsește, lipsește drumul și asta mă apasă pe mine. În toamna anului trecut am anunțat deschiderea lucrărilor pentru drum, o să ne ținem de muncitori să îl facă, pentru că dacă acest drum ar fi fost astăzi practicabil spre Ardeal, aici ar fi fost astăzi mai multă lume”, a precizat Flutur.
Gheorghe Flutur a apreciat formațiile de top prezente la eveniment, formații din Bucovina și din Ardeal, dar și munca gopodinelor din Ciocănești, transmițăndu-le respectul său.