Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, marți, 30 mai, lucrările de modernizare a drumului dinspre Izvoarele Sucevei spre granița Ucraina. 

Șeful administrației județene a spus că este vorba despre un tronson de 3,1 kilometri din drumul județean 175 de la Izvoarele Sucevei spre graniță, investiția realizându-se printr-un proiect transfrontalier.

„Suntem la Izvoarele Sucevei pe drumul județean 175, cu domnul primar al comunei, Mihail Mechno, și suntem bucuroși că avansează lucrările de modernizare a tronsonului de drum care face legătura cu frontiera cu Ucraina. Este o investiție importantă, proiectul incluzând și construcția unui pod și a șapte podețe. Practic, noi urmărim ca legătura dintre Ucraina și România, pe aici pe la Izvoarele Sucevei, la 50 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc, să fie în întregime modernizată. Același lucru îl fac și vecinii noștri ucraineni tot pe un program transfrontalier, dincolo, la Șipotele Sucevei, unde s-a născut Ciprian Porumbescu. De altfel, investițiile acestea au o importanță strategică pentru că dorim să facem legătura cu Seletinul, care e la 15 kilometri de aici de frontieră, cu Putila și mai spre Ivano-Frankivsk. De asemenea, aș vrea să vă spun că suntem în proceduri de licitație pentru modernizarea drumului de pe Valea Brodinei care face legătura cu Izvoarele Sucevei, iar zilele acestea aprobăm și ultimul tronson de drum spre Ulma, spre celălalt punct de frontieră, în așa fel încât legătura dintre Ucraina și județul Suceava pe aceste tronsoane să fie asfaltate în perioada imediat următoare. Și astfel se poate vedea că județul Suceava se dezvoltă și pe tronsoanele de drum care fac legătura cu Ucraina. Sunt investiții strategice care sunt convins că vor duce la dezvoltarea turismului, la dezvoltarea economică așteptată în această zonă de multă vreme”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.