Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la o întâlnire importantă cu Ambasadorul Poloniei, Marcin Wilczek, și cu un reprezentant al mediului de afaceri care investește la Vatra Dornei 20 de milioane de euro în ape minerale.

Subiectul principal al discuției a fost modernizarea coridorului care să lege Bucureștiul de Varșovia, prin Suceava, Siret, Cernăuți, Liov.

Ambasadorul Poloniei a făcut niște remarci extrem de importante. Drumul dintre Varșovia și București, pe aici prin Suceava, e de 1.200 de kilometri. Varianta prin Timișoara și Budapesta e de 1.700 de kilometri. Din păcate, pentru că drumul este îngust și foarte aglomerat, durata de timp a unui polonez care se deplasează spre București e aceeași dacă merge prin Budapesta și Timișoara sau ar merge pe aici. Deși avem 500 de kilometri de avantaj ca distanță, drumul nu este modernizat”, a declarat Gheorghe Flutur.

Un alt subiect discutat de Gheorghe Flutur cu Ambasadorul Poloniei îl reprezintă reluarea demersurilor comune în domeniul turismului.

Am discutat despre demersurile comune pe turism, să reluăm acest lucru, și îmi doresc reluarea discuțiilor cu agenții de turism și operatori în domeniul aviației pentru curse care să lege Aeroportul Suceava de diverse aeroporturi din Polonia, pentru că, așa cum știm, turiștii polonezi erau cândva pe primul loc aici în Suceava. Am discutat cu ambasadorul să organizăm grupuri, care să vină să vadă Bucovina și în acest fel să intensificăm relațiile pe domeniul turistic”, a mai declarat Flutur.

Printre subiecte discutate de cei doi oficiali se numără și relațiile în domeniul industriei textile, încălțămintei, dar și despre Universitatea „Ștefan cel Mare” în domeniul IT-ului și în domeniul mecanicii.

Președintele CJ Suceava a anunțat că marți, 23 mai, va avea o întâlnire în Vama Siret, cu reprezentați ai administrației de la Cernăuți în legătură cu reluarea procedurilor și demersurilor pentru grăbirea drumului expres care să lege Bucureștiul de Suceava.