Joi, 12 decembrie, la inițiativa Președintelui Consiliului Județean Suceava, au avut loc discuții cu privire la situația Punctului Vamal Siret. La discuții au participat Dan Nechifor, directorul Direcției Regionale de Finanțe Iași și Toader Ciornei, șeful Punctului Vamal Siret.

Din discuții a rezultat că există depus un proiect de modernizare a Punctului Vamal Siret, pe POIM, în valoare de 15 milioane euro, proiect care este blocat din 2015. Cofinanțarea este în valoare de aproximativ 5 milioane euro, restul fiind bani europeni nerambursabili.

Doresc să fac demersuri către Ministerul Finanțelor Publice în vederea deblocării și cuprinderii sursei de cofinanțare în bugetul anului 2020. Este necesară emiterea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai acestei investiții”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În proiectul de modernizare este prevăzut un tunel de scanare, un scaner mobil care în 12 ore poate procesa 300 de camioane față de 80 cât se controlează astăzi.

Aceasta ar duce la reducerea timpului de așteptare în punctul vamal care este unul dintre cele mai aglomerate din tară. Pe aici tranzitează anual circa 600.000 de autovehicule  dintre care 100.000 camioane.

Am în vedere să solicit urgentarea acestui proiect și prin prisma construirii autostrăzii A7 Siret – Suceava – București, când va crește traficul, fiind absolut necesar să avem un punct vamal modern.

Luni voi fi la Ministerul de Finanțe cu această propunere”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

One Response

  1. mihai grigore

    : _______*_______revista floare albastra = blue : ideea cosiderarii paradigmei spatiale zona metropolitana suceava – cernauti in proiectul de infratire cu NEW YORKUL !___________PRESIDENT TRUMP & iohannis ___________proiect de tratat comercial spatial euroatlantic ideea !______________la multi ani domnule gheorghe flutur !* __________si poetii _ si poesia !*_____________mihai grigore – poet .editor scientist ________INFRASTRUCTURA SPATIALA U.S.A. – U.E. via ROMANIA LIBERA ______*______:

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.