Gheorghe Flutur s-a întâlnit, la Consiliul Județean Suceava, cu primarii de Suceava, Salcea și Adâncata pentru a stabili pașii de urmat în vederea constituirii și administrării unui parc industrial în apropierea Aeroportului „Ștefan cel Mare”, zonă unde este construit Centrul Economic „Bucovina”.

Consiliul Județean Suceava intenționează să întocmească un prim proiect de parc industrial, „Bucovina–1”, pe o suprafață de  13 ha.

Voi veni în prima ședință de Consiliu Județean cu un proiect de hotărâre prin care să stabilim etapele de parcurs. Salut intenția primarilor cu care am vorbit de a susține înființarea acestui parc industrial.

De asemenea am discutat despre îmbunătățirea accesului în zonă, prin realizarea unui drum de acces pe un traseu mai scurt Burdujeni-Aeroport, precum și modernizarea altor drumuri din localitățile din zonă și de pe întreaga Vale a Siretului. Să vedem ce soluții financiare găsim. Îmbunătățirea accesului la parcul industrial va crește interesul investitorilor”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava susține și faptul că zona are un mare avantaj, și anume  Aeroportul „Ștefan cel Mare”, cu un număr de zboruri în continuă creștere, dar și faptul că acolo sunt disponibile toate utilitățile necesare funcționării unui parc industrial – energie electrică, gaze, apă potabilă, canalizare, drum județean de acces cu legătură la drum național, parcare.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.