Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, Doina Iacoban, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, inginerul Ciprian Dumitru Muscă și preotul Viorel Ilișoi, consilier eparhial, au fost distinși cu Ordine Patriarhale, la propunerea IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Aceste distincții au fost conferite după sfințirea și inaugurarea Cazinoului Băilor din Vatra Dornei, edificiu reabilitat și modernizat printr-un proiect european.

Astfel, Ordinul „Crucea Patriarhală” i-a fost înmânat președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Această distincție i-a fost acordată pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății. Trebuie subliniat că Ordinul „Crucea Patriarhală” este cea mai înaltă distincție acordată de către Patriarhia Română. Acest ordin a fost instituit în anul 1925 de către Patriarhul Miron Cristea și se conferă clericilor și mirenilor deopotrivă.

„Mulțumim că Excelența Sa susține toate proiectele inițiate la nivel de eparhie. Vrednic este!”, a spus IPS Calinic, când i-a acordat distincția președintelui Gheorghe Flutur.

Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” i-a fost conferit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu. 

„Aceleași mulțumiri adresez și domniei sale pentru că ne ajută cât se poate de mult în lucrarea noastră de la Centrul Eparhial și nu numai. Vrednic este”, a spus IPS Calinic, când i-a acordat distincția primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

Distincția Ordinul „Crucea Maria Brâncoveanu” i-a fost conferită economistei Doina Iacoban, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

De altfel, inginerul Ciprian Dumitru Muscă a fost distins de Patriarhia Română cu Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”.

Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” i-a fost conferit și preotului Viorel Ilișoi, consilier eparhial.

„Părintele consilier a fost cu banii și ori de câte ori noi am cerut bani, el a spus da, chiar dacă nu avea. Vrednic este!”, a spus IPS Calinic, când i-a acordat distincția părintelui consilier.

De altfel, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alte 30 de persoane care au sprijinit acțiunile Bisericii de aici au primit ordine eparhiale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.