Joi, 17 august 2023, începând cu ora 10:00, Sala Unirii a Palatului Administrativ a găzduit o întâlnire în care s-a dezbătut stadiul proiectelor celor două tronsoane din A7 Pașcani – Suceava – Siret.

La dezbaterea organizată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu reprezentanții C.N.A.I.R., au luat parte atât reprezentanți ai instituțiilor publice direct implicate (OCPI, ANANP, APM, Direcția Silvică, Garda Forestieră), cât și primari și reprezentanți din aparatul de specialitate de la UAT-urile de pe traseul viitoarei autostrăzi.

Tema de bază a acestei întâlniri a fost creșterea gradului de identificare a parcelelor și a proprietarilor de pe culoarul de expropriere și categoria de folosință a terenurilor. Acești pași sunt premergători Hotărârii de Guvern referitoare la expropriere. De asemenea, sprijinul pentru obținerea Acordului de Mediu este o problemă ce a fost prezentă în discuții.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este optimist cu privire la faptul că lucrările la A7 pe tronsonul Pașcani – Suceava- Siret vor începe cât mai repede.

„Cu riscul unora de a mai lua eu un mandat, tot facem Autostrada 7”, a spus Gheorghe Flutur. 

Șeful administrației județene a subliniat că astfel de dezbateri vor avea loc și în județele Botoșani și Iași.

Ne-am întâlnit astăzi la Consiliul Județean Suceava cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de pentru a discuta stadiul autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava și Suceava – Siret. La întâlnire a fost prezent directorul general adjunct al CNAIR Gabriel Budescu, au fost primarii de pe traseul autostrăzii din județele Iași, Botoșani și Suceava, precum și reprezentanți de la Cadastru, Apele Române, autoritățile de mediu, de la Direcția Silvică, Garda Forestieră, Ariile Protejate din județul Suceava și proiectanții. Procedurile sunt avansate pe tronsonul Pașcani – Suceava, iar luna viitoare, pe 26 septembrie la Primăria Suceava, de la ora 16:30, va avea loc o dezbatere publică pe marginea acestui proiect. De asemenea, astfel de dezbateri vor avea loc și în județele Botoșani și Iași. Trebuie spus că mai sunt de identificat proprietari pe traseul autostrăzii, pe zona aceasta de la Salcea – Fântânele, dar și spre Siret. De mâine dimineață plecăm pe teren echipe de la Consiliul Județean, Prefectură, Cadastru să discutăm cu primarii să ne sprijine să identificăm proprietarii pentru că trebuie să pregătim Hotărârea de Guvern care să le dea despăgubiri pentru expropieri. În rest am văzut că sunt stabilite toate elementele, gropile de împrumut, locurile unde se fac parcările, traseele definitive, cum se face conectarea cu vama Siret, cum este racordul la Aeroportul Salcea, toate lucrurile acestea s-au discutat și în momentul de față sunt optimist pentru că s-a intrat în linie dreaptă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava consideră că sunt îndeplinite condițiile ca până la sfârșitul anului să se scoată la licitație proiectarea și execuția pentru primul tronsonul de la Pașcani la Suceava.

„S-a recuperat mult și de la Suceava spre Siret, forajele sunt gata și  intrăm în linie dreaptă și aici”, a conchis Flutur.

7 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue: estimari_ 15 august 2023_ manastirea putna _ gheorghe flutur_presedinte consiliul judetean suceava 2024-2028 _ wins 100%:

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : proiect de conexiune autostrada bucuresti – cernauti cu autostrada suceava – iasi_____ = crucea aeroportului” stefan cel mare si sfant”_ suceava____

  Răspunde
 3. mihai grigore

  ____ axul mare al crucii___ balti- aeroport – pod prelipca – bosanci – gura humorului_____

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : axul mic al crucii___ suceava- tatarasi ipotesti – padure redea- bosanci deal – hartop- vulturesti( conexiune cale ferata_= metroul feroviar all zonei metropolitane suceava ____

  Răspunde
 5. mihai grigore

  : mihai grigore- poet.editor.scientist_ 9 h 40’am__18 august 2023___asa sa ne ajute dumnezeu!*:

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.