Compania aeriană Ryanair a început, de vineri, 4 iunie, a.c., să opereze curse de pe Aeroportul Suceava. Prima cursă a fost pe relația Treviso (Veneția) – Suceava, iar la aterizare a fost întâmpinat cu tradiționalul salut cu tunuri de apă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la debutul operării companiei Ryanair pe Aeroportul Suceava și a declarat că aeroportul sucevean prinde viață consistentă după perioada de restricții impuse de pandemie și că este un semnal bun că lucrurile merg în direcția dorită.

„Nu cu mulți ani în urmă, zbura un avion la câteva zile de la Suceava la București. Acum, a cincea companie mare este prezentă la Suceava. Ryanair, care are o flotă de 450 de aeronave. Suceava este singurul aeroport din regiunea nord-est care găzduiește și Ryanair alături de Tarom, Blue Air, Wizz Air și TUI Fly”, a declarat Flutur.

Acesta a menționat că acum sunt de pe Aeroportul Suceava 11 destinații externe, cu 37 de zboruri pe săptămână.

„A prins viață consistentă Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava. Mă bucur foarte mult. Asta ne obligă să gândim o dezvoltare rapidă în continuare a aeroportului, fie că vorbim de Terminalul 2 și să ne gândim în continuare să ne extindem”, a afirmat președintele CJ Suceava.

De la începutul anului din cauza situației pandemice au fost procesați 40.000 de pasageri în condițiile în care în 2019 la cinci luni  erau 140.000 de pasageri.

„Pandemia ne-a afectat serios, dar a afectat toată lumea. Se întrezăresc vremuri mai bune, iar astăzi este unul dintre exemplele care ne face să gândim pozitiv. Mă bucur că putem să oferim sucevenilor să plece în mai multe direcții, să vină alții să ne viziteze, să avem legături, să dezvoltăm turismul, să dezvoltăm activitatea economică. Eu sper în vremuri și mai bune pentru județul Suceava și lucrurile astea încep să se concretizeze”, a conchis Gheorghe Flutur.

Pentru a marca inaugurarea rutei Suceava – Veneția Treviso, Ryanair a lansat o promoție cu bilete de la doar 19,99 euro, pentru călătorii pînă la 31 octombrie. Biletele pot fi rezervate pînă la miezul nopții de 6 iunie pe site-ul ryanair.com.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.