Hora Bucovinei, eveniment organizat în fosta tabără Bucșoaia din orașul Frasin și care marchează urcatul oilor la munte, a adunat și anul acesta un public numeros. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, în colaborare cu Primăria Frasin.

Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să cunoască obiceiurile de stână, să deguste cele mai bune produse tradiționale și să admire cei mai frumoși câini ciobănești de Bucovina și cei mai frumoși cai din zonă.

Evenimentul, devenit deja tradiție, s-a deschis în sunetele buciumașilor, iar apoi a urmat o defilare a gospodarilor din toate zonele județului, îmbracați în straie populare. Spectatorii au fost invitați la o uriașă horă, pe melodia „Cântă cucu-n Bucovina”, horă în care s-au prins și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță, subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, dar și președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu.
Voia bună a fost întreținută de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Folcloric „Dor Transilvănean” din Cluj Napoca, „Ansamblul Folcloric „Bucovina” al Școlii de Arte „Ion Irimescu”, dar și de fanfare și interpreți ai cântecului popular.
Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a declarat că Hora Bucovinei, eveniment la care sucevenii și turiștii găsesc autenticul, tradițiile dar și portul popular, a crescut de la an la an și a devenit un reper turistic și o carte de vizită pentru județ.
De asemenea, aceasta le-a mulțumit celor care au continuat să organizeze Hora Bucovinei și în perioada celor patru ani cât el nu s-a mai aflat în fruntea CJ Suceava.