Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a făcut o analiză a dezvoltării Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava. Potrivit șefului administrației județene, aeroportul a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, iar începând de luni, 17 iunie, vom fi  33 de curse regulate pe săptămână.

„De luni vom avea 30 de curse plus încă 3 noi  legate de Germania, Memmingen. În acest moment avem șapte curse de Anglia, cinci de Milano, trei de  Roma, două de Bologna și de luni Memmingen cu trei curse, la care se adaugă 13 curse pe săptămână de Tarom Suceava- București. Pentru sezonul estival avem cinci curse spre Antalya, una spre Bodrum, una spre Hurgada (Egipt) și una spre Monastier (Tunisia)”, a precizat Gheorghe Flutur.

În sezon de vară Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” va avea 41 de curse pe săptămână, iar până miercuri, 12 iunie, au fost procesați 160.000 de pasageri, creșterea fiind de 21% față de anul trecut.

„Anul acesta estimăm peste 400.000 de pasageri, iar dintre cei 160.000 de pasageri circa 7% sunt ucraineni. Totodată, în ceea ce privește construcția noului terminal pot spune că se lucrează, voi cere constructorului să intensifice lucrările pentru a profita de sezonul cald”, a mai spus Flutur.

Acesta a mai precizat că se efectuează lucrări la extinderea parcării cu 55 de locuri, finanțarea venind de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” și urmează etapa a doua în care se vor face încă 162 de locuri.  Președintele CJ a mai spus că până în septembrie cei de la ROMATSA au promis că noul turn va fi operațional.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.