Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis că a avut vineri, 7 august, discuții cu ministrul Transporturilor, după ce că joi, 6 august, CNAIR a anunțat cine sunt câștigătorii licitațiilor pentru întocmirea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru autostrada A7.

„Am avut astăzi discuții cu ministrul Transporturilor. Tot tronsonul de la Siret până la Ploiești, în momentul de față se află în faza de proiectare. Dacă vor fi sprijiniți de autoritățile locale și județene, se poate scurta durata celor 24 de luni. Compania poartă discuții în momentul de față pentru un contract cadru pentru cadastru expropriere, pentru că aceste lucrări înseamnă despăgubiri către proprietarii terenurilor”, a declarat președintele CJ Suceava.

De asemenea, după cum a precizat Gheorghe Flutur, se caută soluții ca această autostradă să fie finanțată pe programul de reziliență cu Uniunea Europeană, în cadrul celor 80 de miliarde de euro pe care România urmează să îi primească începând de anul viitor, autostrada care va lega Suceava de București urmând să coste 1,8 miliarde de euro.

„Pentru mine este foarte îmbucurător că acest traseu este agreat de Comisia Europeană, nu este scump și nu are porțiuni de restricții în arii protejate și situri. Am văzut că pe porțiunea Ploiești-Focșani proiectantul a terminat lucrarea cu câteva luni mai repede. Același lucru se poate întâmpla și la Suceava cu sprijinul nostru și categoric se va întâmpla”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, Guvernul liberal a luptat pentru legătura Moldovei, a Bucovinei cu capitala țării, cum a luptat și luptă pentru legătura Bucovinei și a Sucevei cu vestul României și Occidentul.

„De aceea, marile provocări pentru noi în perioada următoare sunt autostrada A7 Siret-Suceava-București și Autostrada Nordului A 14 Suceava – Vatra Dornei – Dej – Satu Mare – Budapesta. Asta înseamnă civilizație, dezvoltare și eu cred că trebuie să trecem de la faza de apă-canal-drumuri, care bineînțeles vor continua, la autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei și a județului Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.

2 Responses

  1. Mugur_Ciumică

    Incepe să prindă contur țeapa electorală care îi va duce (de fapt,ne va duce…) pe toți spre dezastrul clocit de PDL/PNL,cu binecunoscutul lor talent și propensiune, spre prăpastie.. De aia,când aveți timp,domnule co(r),doctot&medic kovidal,ucigaș de bucovineni mai mult sau mai puțin spitalizați în atelierul dumitale foto-video cunoscut drept SJU Suceava,pentru a vă mai descreți nițel fruntea și a vă dezaburi ochelarii ,cetiți asta:
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24218441-cand-vor-gata-fapt-autostrazile-comarnic-brasov-sibiu-pitesti-ludovic-orban-spunea-ianuarie-5-ani-dar-planul-schimbat-acum-autostrada-unirii-nu-apare-planul-marilor-investitii-finantat-anul-viitor.htm

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.