• Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava anunță încă o veste bună pentru județ.
    “A intrat în linie dreaptă pentru finanțare proiectul privind înființarea Parcului Științific și Tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret, aflat în apropierea graniței cu Ucraina.
    Finanțarea, în valoare de 4 milioane de euro, va fi asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1.
    Pentru realizarea Parcului Consiliul Județean Suceava și Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava am intrat în parteneriat cu orașul Siret”, a declarat Gheorghe Flutur”

În cadrul proiectului se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și testelor de laborator pentru componente industriale.

“Obiectivul Parcului Științific și Tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din județul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potențialului inovativ și tehnico-științific al cercetătorilor și studenților din Universitate, atragerea de fonduri și companii, inclusiv companii străine, pentru activități în cadrul Parcului”, a precizat șeful CJ.
Domeniile de interes ale proiectului cu finanțare europeană vizează Tehnologia Informației și Comunicației (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sănătate și Turism, având cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutriție, dar și soluții TIC pentru Turism.

“Este lăudabilă inițiativa primarului Adrian Popoiu de la Siret pe care noi am apreciat-o, motiv pentru care CJ Suceava a pus umărul pentru un parteneriat în vederea realizării acestui parc științific și tehnologic.
Este un proiect care contribuie la dezvoltarea economică a zonei, folosind soluții moderne adaptate la noile cerințe de cercetare științifică și inovație.
De altfel, Siretul devine, treptat, un pol de dezvoltare și spun asta pentru că, recent, s-au pus bazele funcționării învățământului tehnic de tip dual pe modelul Kronestadt. Aici se formează tineri și se dotează corespunzător, cu fonduri europene, unitatea școlară de profil din Siret, pentru care au fost atrași alte două milioane de euro. Dacă avem în vedere și proiectul privind realizarea Muzeului minorităților din Bucovina, tot cu fonduri europene, putem spune că Siretul folosește inteligent și curajos banii europeni. De aceea primarul Popoiu merită toate aprecierile noastre”, a conchis președintele Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.