Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a inspectat luni, 7 noiembrie 2016, lucrările de asfaltare care se execută pe mai multe drumuri naționale din județ și s-a declarat mulțumit de calitatea acestora.

Alături de Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, Gheorghe Flutur s-a aflat la intersecția drumului E85 care leagă Suceava de Siret și de Cernăuți, cu drumul spre Rădăuți.

1

„S-a modernizat o porțiune de aproximativ 20 de kilometri care vine de la Suceava, cu un strat de aproximativ 6-7 centimetri de asfalt turnat pe E85, și urmează ca anul viitor Compania Națională de Drumuri să finanțeze lucrarea până în Vama Siret. Acest traseu este foarte important pentru noi, pentru că este foarte circulat, și spre Ucraina, dar și spre Rădăuți”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a transmis că a solicitat Companiei Naționale de Drumuri să realizeze marcaje, atât axiale cât și laterale. De asemenea, zilele acestea vor fi demarate și lucrările de lărgire a acostamentului. Pe marginea asfaltului se va pune piatră care se va presa apoi, se va cilindra, pentru ca acostamentul să fie aproape la nivelul carosabilului.

Gheorghe Flutur a mulțumit Companiei Naționale de Drumuri pentru că nu a fost așa de „zgârcită” cu Suceava și speră anul viitor, în câteva luni de zile, să fie finalizată și centura Sucevei.

12

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a declarat că speră ca, într-un viitor cât mai apropiat, drumul E85 care duce spre Vama Siret să fie reabilitat.

„Avem în oraș aproximativ 2 km de drum betonat pe acest E85, iar acolo trebuie găsite soluțiile tehnice pentru ca modernizarea acestui drum să se facă așa cum trebuie. Fiind o zonă betonată, lucrarea va fi puțin mai sensibilă și trebuie luate toate măsurile pentru ca acea bucată de la intrarea în orașul Siret, să fie refăcută cum trebuie”, a mai adăugat Adrian Popoiu.

Președintele Consiliului Județean Suceava a inspectat și lucrările din localitatea Sucevița, unde drumul național este asfaltat cu un strat de 7 centimetri, și a declarat că se va ajunge cu asfaltul spre Pasul Palma.

18

Gheorghe Flutur a inspectat și lucrările de regularizare a pârâului Voroneț, care în ultimii 10 ani a produs multe pagube în zonă.

„Acest pârâu are un caracter torențial foarte periculos: afluenții din munte care vin când plouă dau bătăi de cap localității. Acum se lucrează pe toată porțiunea până la vărsarea în apa Moldovei pentru regularizarea și punerea în siguranță a localității și a drumului”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

22

35

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.