Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va participa la întâlnire de lucru pe tema infrastructurii rutiere pentru Moldova, care va avea loc vineri, 12 ianuarie 2018, la Iași.

Invitați la această întâlnire sunt Președintele Camerei Deputaților; Prim Ministrul Guvernului României; Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei; Excelența Sa Episcop Petru Gherghel; Ministrul Transporturilor; Directorul General al CNAIR; deputați și senatori din județele Moldovei și din județele Harghita și Mureș; președinții CJ Suceava, Iași, Neamț, Botoșani, Vaslui, Bacău, Harghita și Mureș; prefecții județelor Iași, Neamț, Harghita și Mureș; primarii municipiilor Iași, Târgu Neamț, Ditrău și Târgu Mureș; oameni de afaceri; oameni de afaceri; intelectuali publici; reprezentanți ai societății civile.

Gheorghe Flutur va susține argumentele județului Suceava în vederea realizării Autostrăzii A8 Iași-Tg Neamț-Tg Mureș și a Drumului expres Siret-Suceava-Pașcani-Bacău-București.

Președintele CJ Suceava continuă seria demersurilor făcute în vederea susținerii acestor două obiective de importanță strategică pentru județul Suceava și pentru Moldova. Pentru a obține sprijin în promovarea acestor proiecte, Gheorghe Flutur a participat și a susținut toate inițiativele regionale, având și o ofensivă consistentă pe plan internațional, la întâlniri din Ucraina, Polonia, Germania etc.

Consiliul Județean Suceava are deja lansate proiecte pe infrastructură rutieră prin care să fie asigurată o bună conectivitate a județului Suceava, atât la Autostrada A8  cât și la Drumul Expres Siret-Suceava-Pașcani -Bacău-București. Județul Suceava se va putea conecta astfel la A8 prin mai multe puncte, în imediata apropiere a graniței județului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.