Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va participa pe 7 noiembrie, la București, la dezbaterea „Poli regionali – sursă a dinamismului economic”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK Romania).
Elemente centrale ale dezbaterii sunt dezvoltarea urbană și performanța orașelor românești. Intervenția lui Gheorghe Flutur se va baza pe experiența practică în domeniu, cu referire la județul Suceava și Regiunea de Nord-Est.
În ciuda faptului că sunt orașe românești care au cunoscut o creștere rapidă, este nevoie să facem mai mult în ceea ce privește orașele secundare. Asta pentru că, în fiecare țară din UE, performanța economiei naționale urmează foarte îndeaproape performanța orașelor secundare, indiferent de performanța orașelor capitală. O economie națională puternică are nevoie de orașe secundare puternice, care să devină motoare de bază ale economiei. Este nevoie de politici publice integrate, de la infrastructură metropolitană, la investiții în calitatea vieții, la un program de investiții național. Vom discuta, împreună cu reprezentanții Băncii Mondiale, despre Poli regionali ca sursă a dinamismului economic românesc, despre dezvoltarea urbană și performanța orașelor românești”, a declarat Gheorghe Flutur.
Președintele CJ Suceava va pune în discuție și necesitatea promovării unor proiecte privind dezvoltarea echilibrată a regiunilor, pentru a contribui la dezvoltarea orașelor, inclusiv a celor mici, a zonelor rurale învecinate, pentru a contribui la creșterea calității vieții, pentru a fi mai atractive pentru investitori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.