Se anunță o ședință tensionată la Partidul Național Liberal (PNL). Liderii liberali se reunesc vineri, 1 APRILIE, începând cu ora 14:00, în ședința Biroului Executiv, pentru a tranșa soarta actualului lider al partidului, Florin Cîțu.

„Discuțiile vor fi pe organizarea Congresului. La ora asta nu mai există alte cale decât cea a organizării unui Congres, cel mai probabil pe 10 aprilie”, au precizat surse liberale.

Amintim că cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan, i-au cerut lui Florin Cîţu să demisioneze de la şefia partidului, joi seara, într-o şedinţă la Vila Lac, solicitare pe care actualul lider de partid a refuzat-o.

Între timp, însă, mai multe filiale liberale au luat decizii în Birourile Politice Judeţene încă de aseară pentru schimbarea conducerii partidului. Filialele Giurgiu, Buzău, Alba, Vrancea, Braşov, Călăraşi, Prahova, Teleorman, iar în această dimineaţă PNL Maramureş şi filiala PNL Sector 5 sunt organizaţiile locale care s-au poziţionat deja pentru convocarea Congresului.

Potrivit surselor liberale, organizațiile PNL din Arad, Constanța, Argeș, Timiș, Gorj și Sectorul 3 îl susțin în continuare pe Florin Cîțu.

Printre cei care îi cer demisia lui Florin Cîțu se află importanți lideri ai partidului: președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma, organizațiile din Ardeal, şeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, precum și Dan Motreanu. Motivele cererii de demisie sunt blocajul parlamentar făcut de Florin Cîțu, problemele din coaliție cu PSD, precum și impunerea în funcții de conducere exclusiv a unor oameni apropiați de actualul lider al PNL. Un alt motiv invocat de cei care îi cer demisia lui Cîțu îl reprezintă scorul slab al PNL în sondaje.

Aceleași surse susțin și că liderii PNL au închiriat deja două săli de Congres, pentru duminica aceasta și pentru duminica de 10 aprilie, data la care se va face congresul extraordinar și alegerea lui Nicolae Ciucă în funcția de președinte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.